Op zoek naar een mooie locatie in het oosten van Nederland? Een prachtige gemeente in Overijssel die omgeven is door een schitterend landschap van velden en dorpjes vol cultuur en geschiedenis. Welkom in de gemeente Rijssen-Holten. Deze twee schilderachtige boerendorpjes hebben meer te bieden dan je op het eerste gezicht zou denken. Je kunt bijvoorbeeld een mooie rit maken met de trouwauto door de Sallandse Heuvelrug of even cultuur opsnuiven in Holten.

Waarom naar Rijssen-Holten?

Rijssen-Holten is, zoals de naam al zegt, een gemeente bestaande uit de dorpen Rijssen en Holten. Deze twee dorpen beschikken over een uitgebreid aanbod aan voorzieningen, hebben een rijke (culturele) geschiedenis en zijn omgeven door een prachtig landschap. Wat echter het meest opvalt in deze gemeente, is de sfeer. Mensen zijn hier altijd in voor een praatje en gastvrijheid staat hoog in het dorpje.

Rijssen heeft een gezellige winkelstraat met een diversiteit aan winkels. Handig voor als je snel de laatste benodigdheden wilt halen. Naast de vele lokale winkels staat Rijssen ook bekend als een modestad. Holten voorziet in de dagelijkse benodigdheden en dankzij de charme van het dorp wordt winkelen een bijzondere ervaring.

Zoek je toch liever de rust op voordat het grote feest begint? Dan kun je het trouwvervoer nemen en een rondje maken door het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Hier vind je een prachtige omgeving met heide en weilanden. Midden in het park ligt de Holterberg, wat maakt dat dit gebied zeer geliefd is bij veel natuurliefhebbers. Een leuke bijkomstigheid is dat je in het park rond kunt gaan met een tuk-tuk!

Rijssen-Holten heeft veel te bieden op cultureel gebied, en dat laten de bewoners zien. Je kunt er verschillende kerken en molens bezoeken. Ook is er een Canadese begraafplaats waar Canadese soldaten begraven liggen die hebben geholpen Noord-Nederland te bevrijden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Heb je al besloten om in de gemeente Rijssen-Holten te trouwen en wil je er meteen een leuke vakantie aan vastknopen? Dat kan zeker! Zowel in als rond Rijssen-Holten zijn er diverse vakantieparken beschikbaar voor jou en je partner.

Trouwlocaties in Rijssen

Rijssen biedt veel mogelijkheden, maar waar kun je daar dan trouwen? Net buiten Rijssen ligt een leuk restaurant en partycentrum: Het Schwarzwald. Omdat ze niet in het centrum gevestigd zijn, heeft niemand last van het feest dat ’s avonds plaatsvindt. Naast een dansvloer en een dj beschikken ze ook over een uitgebreid culinair aanbod. En als kers op de taart is er de mogelijkheid om na zo’n drukke dag samen met je partner daar te overnachten.

In Rijssen is het geloof voor veel mensen erg belangrijk. Daarom kan trouwen in een kerk een prachtige gelegenheid zijn. Midden in het hart van Rijssen bevindt zich de Schildkerk. Deze kerk heeft veel van haar historische charme behouden en biedt plaats aan wel 1.100 mensen!

Trouwlocaties in Holten

Holten heeft zeker een prachtige buitenlocatie te bieden, waaronder de schitterende locatie Outdoors Holten. Zoals de naam al enigszins doet vermoeden, beschikken ze over een mooie buitenlocatie. Bovendien hebben ze 12 luxe lodges waar jij en je gasten na de festiviteiten van de bruiloft heerlijk tot rust kunnen komen.

Ben je op zoek naar een unieke locatie met een middeleeuws tintje? Dan is ’t Losse Hoes dé plek voor jullie! Ze hebben er een prachtige ridderzaal waar jij en je partner elkaar het jawoord kunnen geven. Daarnaast beschikken ze over een restaurant met heerlijke gerechten voor ieder wat wils en een gezellig hotel.

Als je op zoek bent naar een prachtige locatie en nog meer wilt genieten van je kersverse partner, overweeg dan een hotelkamer met een sauna voor een ultieme ervaring.

Is dit jouw droomlocatie?

Zie je het al voor je? Feesten met je partner in het levendige Rijssen, of juist tussen de weilanden en natuurgebieden van Holten? Deze gemeente heeft veel te bieden en staat altijd met open armen klaar om je te helpen de juiste keuze te maken. Alles voor de perfecte dag!

Nog niet helemaal zeker over Rijssen-Holten? Bekijk dan de video in onderstaande link en proef nog wat sfeer!:

https://www.youtube.com/watch?v=i89EnCl3o2g