Hecht jij totaal geen waarde aan jouw auto? Wil jij puur dat jouw auto jou van plek A naar plek B brengt? Stel je verder geen hoge eisen aan jouw auto? Dan is het onnodig om een dure auto verzekering voor jou auto af te sluiten.

Dat is ook het geval. Als je voor een auto van bijvoorbeeld 15 jaar oud gekozen hebt, is het zaak om hier een passende autoverzekering voor af te sluiten. Wat de beste autoverzekering is voor een 15 jaar oude auto? Het antwoord op die vraag ga je vinden in dit artikel.

Ga voor een WA verzekering

Elke auto die in Nederland van de openbare weg gebruik maakt, moet een WA autoverzekering hebben. Dit is eigenlijk de meest basic verzekering en is daardoor ook de goedkoopste verzekering.

Voor het verzekeren van jouw 15 jaar oude auto is dit dan ook de beste keuze. De WA autoverzekering is zeker niet uitgebreid te noemen, maar daar is het maandelijks bedrag dan ook naar. Indien je voor een WA autoverzekering kiest, hoef je absoluut niet diep in de buidel te tasten. Integendeel zelfs. Voor enkele tientjes per maand kun je al klaar zijn met een WA autoverzekering.

Bouw schadevrije jaren op

Ook is het aan te raden om veel schadevrije jaren op te bouwen. Eigenlijk alle verzekeringsmaatschappijen hechten hier veel waarde aan. Als jij bijvoorbeeld 10 schadevrije jaren hebt, laat dit zien dat je op een veilige en nette manier van jouw auto gebruik maakt. Voor een verzekeringsmaatschappij ben je daarom absoluut geen risicogeval, waardoor je een korting op jouw premie kunt ontvangen. Ideaal, niet waar?

Kies níet voor aanvullende verzekeringen

Als je een autoverzekering af gaat sluiten, kun je ook nog voor aanvullende verzekeringen kiezen. Indien je een 15 jaar oude auto hebt, is het eigenlijk niet nodig om voor dergelijke verzekeringen te kiezen. Dat is de meerprijs simpelweg niet waard.

Maak een goede vergelijking

Tot slot raden wij je aan om een goede vergelijking te maken. Kijk bijvoorbeeld eens naar het aanbod van Inshared en vergelijkbare verzekeringsmaatschappijen. Mogelijk kun je bij één van deze maatschappijen voor een zeer gunstig bedrag jouw 15 jaar oude auto verzekeren.