Als de dagen weer kouder worden kunnen de handschoenen weer uit de kast komen. Tijdens het fietsen, wandelen, de hond uit laten, maar ook voor de mensen die al gaan wintersporten zijn goede handschoenen essentieel om warme handen te krijgen en houden. Ze zijn er in vele soorten en maten maar tegenwoordig zie je steeds meer elektrisch verwarmde handschoenen. Er bestaan veel verschillende varianten zodat voor alle doeleinden een geschikt exemplaar te vinden is. 

Nieuwe, verbeterde technologie

Elk jaar worden de elektrisch verwarmde handschoenen weer verbeterd waardoor ze steeds langer en efficiënter verwarmen. Er zijn ook meerdere soorten accu’s verkrijgbaar. Op deze manier hoef je tijdens een lange wandeling of fietstocht geen koude handen te krijgen. Met een extra powerbank kunnen de accu’s onderweg ook nog eens worden opgeladen. Dus als je tijdens het wandelen of fietsen een korte pauze neemt voor een kop koffie of een broodje kunnen de accu’s even worden bijgeladen. 

Maximaal warmteoppervlak

Naast het wandelen en fietsen zijn de verwarmde handschoenen uitermate geschikt voor de wintersporters. De goed geïsoleerde en waterdichte dual heating handschoen zorgt voor de meest warme handen. Dankzij het dual heating systeem kan je kiezen of je de boven of onder kant van de hand verwarmd of dat je beide kanten aan zet zodat beide kanten verwarmd worden. Het voordeel van het dual heating systeem is dat de verwarmde handschoenen perfect kunnen worden afgesteld zodat je altijd de ideale temperatuur bereikt. De bovenkant van de hand op de warmste stand en de onderkant van de hand op de lage stand is geen probleem. Een van beide kanten op de middelste stand en de andere kant uit, ook geen probleem. Je kan net zo lang wisselen tot dat je de ideale temperatuur hebt bereikt. 

Syndroom van Raynaud

Naast de sportievelingen zijn er ook veel mensen met het syndroom van Raynaud die baat hebben bij de verwarmde handschoenen. Omdat de doorbloeding in de hand vaak niet goed is, krijgen mensen die de aandoening van Raynaud hebben snel witte vingers. Dit komt door koude en bij erge gevallen kan dit al bij temperaturen net onder 20 graden voorkomen. Op het moment dat een verwarmde handschoen wordt gedragen verdwijnen de klachten en kunnen de mensen weer zonder pijn op koude dagen naar buiten. Zelfs binnenshuis is voor de mensen met erge klachten een oplossing. De verwarmde onderhandschoen is heel dun maar verwarmt wel heerlijk. Je hebt daarom alle bewegingsvrijheid die je nodig hebt en daarnaast warme handen.

Naast de eerder genoemde doelgroepen zijn er sinds kort ook een verwarmde handschoenen speciaal voor motorrijders. Deze verwarmde handschoenen zijn voorzien van carbon knokkelprotectie. Mocht er onverhoopt was misgaan en je valt met de motor, dan zijn de handen goed beschermd. 

Alternatieve voor warme handen

Zo zijn er bij Comfort Producten veel verschillende manieren om met verwarmde handen de koude periodes door te komen. Naast verwarmde handschoenen zijn er ook nog meerdere andere producten die er voor zorgen dat je het niet koud hoeft te hebben. Denk hierbij aan verwarmde sokken en zooltjes voor de voeten, truien, jassen en bodywarmers voor het lichaam, verarmd shirt en broek voor onder de kleding  en verkoelende artikelen voor in de zomer. Als je meer informatie wil kan je terecht op de website.