Nijmegen, de oudste stad van Nederland, is niet alleen een historisch juweeltje, maar ook een paradijs voor gezinnen die op zoek zijn naar een leuk weekendje weg. Met zijn kindvriendelijke activiteiten, parken en bezienswaardigheden biedt Nijmegen een scala aan mogelijkheden voor zowel ouders als kinderen. In dit artikel geven we je een overzicht van wat je kunt verwachten tijdens een weekendje Nijmegen met kinderen.

Ontdek de groene parken van Nijmegen

Nijmegen is gezegend met enkele prachtige stadsparken. Het Kronenburgerpark, gelegen op loopafstand van het stadscentrum, is een van de grootste en biedt een vijver, speeltuinen en zelfs enkele dieren. Een andere aanrader is het Goffertpark, waar kinderen kunnen genieten van de kinderboerderij de Goffert en in de zomermaanden kunnen zwemmen in het openluchtbad de Goffert.

Avontuur in Tivoli pretpark

Net buiten Nijmegen, in Berg en Dal, ligt Amusementspark Tivoli, een attractiepark speciaal voor jonge kinderen. Van achtbanen tot draaimolens, het park biedt een verscheidenheid aan attracties die zowel spannend als veilig zijn voor de kleintjes.

 

Speeltijd in speeltuin de Leemkuil

Voor diegenen die op zoek zijn naar een traditionele speeltuin ervaring, is Speeltuin de Leemkuil een must-visit. Gelegen in een groene omgeving, biedt het een scala aan speeltoestellen, een waterspeeltuin en zelfs een treintje dat door de speeltuin rijdt.

Duik in de geschiedenis bij Sint-stevenskerk

Midden in het centrum van Nijmegen staat de Sint-Stevenskerk, de oudste en grootste kerk van de stad. Hoewel de binnenkant misschien niet super opvallend is, biedt het beklimmen van de toren een adembenemend uitzicht over de stad, wat zeker de moeite waard is.

Overige kinderactiviteiten 

Naast de bovengenoemde activiteiten zijn er nog tal van andere dingen te doen in Nijmegen met kinderen. Van het bezoeken van Museum het Valkhof, waar kinderen alles kunnen leren over de Romeinen, tot het springen in Jumpsquare Nijmegen, een trampolinepark dat zowel leuk als uitdagend is.

Nijmegen, een stad voor alle leeftijden

Een weekendje Nijmegen met kinderen is niet alleen leerzaam, maar ook ontzettend leuk. Of je nu op zoek bent naar avontuur, geschiedenis of gewoon wat quality time met het gezin, Nijmegen heeft het allemaal. Dus waar wacht je nog op? Pak je tassen en maak je klaar voor een onvergetelijk weekend in deze prachtige stad!