Je voelt de onrust, en bent weer klaar voor avontuur? We hebben een paar killer-bestemmingen uitgezocht voor de ware avonturier! Zet die backpack op je rug, haal je paspoort uit je la, zeg je baan op en gaan met die banaan! Deze bestemmingen maken je trip! Hans van Reischeck.nl neemt je mee naar de 5 meest avontuurlijke tips!

1. India: Khajuraho!

Kleine stad in Pradesh, India. Volgeduwd met archeologische schatten, tempels, met bijzondere figuren waar vreemd genoeg niemand echt weet waarom precies deze gekozen zijn. Na de tempel te verkennen, check je in aan één van de daktafels en kun je de hele omgeving tot je nemen. Een surrealistische omgeving die wordt aangevuld door het lawaai van duizenden parkieten!

2. Mongolië: Gobi Desert!

Bizarre en unieke woestijn, het mooist om te ervaren door te reizen naar Mongolische Nomadische families en daar te overnachten in een Ger – ook wel Yurt. Als je de barre omstandigheden aankan (tot – 40 graden!) is de Gobi woestijn het vetst om te bezoeken in de winter wanneer de zandduinen bedolven zijn onder een schitterend wit veld terwijl de rust en stilte bezit van je nemen! Wellicht nog een traditioneel Mongools hapje paardenvlees en zoute melkthee mee pakken, of dit wel een horde te ver?

3. Turkije: Pamukkale!

Pamukkale? Ja Pamukkale.. het betekent vrij vertaald in het Turks ‘katoen kasteel’. Het is een setting van natuurlijke bronnen in een rotsachtig landschap, waar het warme water over de kliffen loopt koelt het af en vormt het bijzondere constellatie van travertines welke een rare aanblik vormen. De bronnen zijn ook geopend om in te badderen, is waarschijnlijk toch wel weer tijd!

4. Transnistrië

Transnistrië, wereldberoemd natuurlijk! Transnistrië is een zelfverklaarde onafhankelijke staat van Moldavië. De VN onderkent de onafhankelijkheid niet en toch is al zo’n 20 jaar autonoom bestuur. Transnistrië is links georiënteerd en socialistische propaganda moet er niet moeilijk te vinden zijn. Het schijnt ook goede wijnen en cognac te hebben, maar we zijn nog steeds op zoek naar bevestiging daarvan. Nee natuurlijk zijn wij nog nooit in Transnistrië geweest, daarom proberen we te pushen dat anderen er wel heen gaan zodat wij weten hoe het is voor we er komen en te lang blijven hangen omdat het wellicht te vet is.

5. Vrijstaat Christiania

Ook de Vrijstad Christiania is een zelfverklaarde onafhankelijke staat, deze is echter dichterbij gelegen in het Deense Kopenhagen (lees hier meer over Denemarken). Goed alternatief voor als je de borden naar Transnistrië halverwege Duitsland kwijtraakt! Christiania is ooit in 1970 gesticht door een groep hippies toen zij een verlaten militaire kazerne kraakten. Na aanvankelijke pogingen tot verwijdering van de krakers is het later gebombardeerd tot ‘sociaal experiment’; een prachtige term voor iets handhaven wel. De vrijstad is via vele wegen toegankelijk maar ‘privé-auto’s’ komen niet binnen!