Nu we corona (in ieder geval voor een tijdje) achter ons hebben gelaten, kunnen we ook weer rustig gaan denken aan de volgende vakanties. Velen hebben afgelopen tijd ingezien dat je niet per se heel ver weg hoeft om een leuke vakantie te hebben. Ook in Nederland is er namelijk meer dan genoeg te zien. In dit artikel vind je een aantal tips voor plekken, niet te ver van huis, waar jouw volgende vakantie heen kan gaan!

Verlies Nederland niet uit het oog

Natuurlijk gaat de eerste gedachte van veel mensen niet per se uit naar een vakantie op eigen bodem, niet om de laatste reden om het klimaat. Maar een vakantiehuis Nederland is toch zeker het overwegen waard. Met een beetje geluk kun je genieten van een paar mooie zomerdagen, en ook de natuur en omgeving zijn in Nederland natuurlijk top. Wat dacht je van de heuvels in Limburg, de bosrijke gebieden op de Veluwe, of natuurlijk lekker uitwaaien op een van de Waddeneilanden.

Ook voor hele families is een vakantiehuis in Nederland natuurlijk bij uitstek geschikt om te vinden. Zo zijn er tal van grote vakantiehuizen te vinden Een familievakantie dicht bij huis, dat klinkt toch goed? Kijk niet te snel naar het buiteneland en blijf een vakantiehuis in Nederland serieus overwegen. Goed voor onze economie en nationale trots!

Prachtige opties in de Ardennen

Als jij iemand bent die voor ‘het echte vakantiegevoel’ beter gedijd bij een plek in het buitenland, is België natuurlijk ook een goede optie als je met de auto op vakantie wil. Zeker als je niet te noordelijk in Nederland woont, ben je er zo. Bovendien is er genoeg te beleven in België. Wat dacht je van de prachtige Ardennen? Dit Franstalig gebied heeft hele mooie heuvellandschappen en is perfect voor een mooie wandelvakantie. Je kan kiezen voor een vakantiehuis middenin de natuur, maar er zijn ook een aantal steden waar je naartoe kunt gaan.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan Luik. Deze stad was tot een aantal jaren geleden vooral een industriestad, maar is bezig aan een verandering. De stad is aardig opgeknapt en is bovendien heel gezellig. Als je er bent, moet je zeker de trappen van Luik beklimmen. De Montagne de Bueren is een trap van 374 treden die 70 hoogtemeters overbrugt. Bovenaan heb je een prachtig uitzicht.

Duitsland mag niet ontbreken in dit artikel

Als we België noemen, kan Duitsland natuurlijk niet ontbreken in dit artikel. Want bij onze Oosterburen is heel erg veel te doen op vakantiegebied. Duitsland is natuurlijk een erg groot land, maar alles is wel goed te bereiken door het netwerk van de Autobahn. Als eerste zullen we het gebied rondom de Moezel benoemen. Een vakantiehuis in Koblenz kan een goed beginpunt zijn voor je trip. Dit is een historische stad waar je met een kabelbaan van bijna 900 meter prachtige uitzichten hebt over de Moezel en de Rijn. Het is namelijk bij Koblenz, waar deze twee rivieren elkaar ontmoeten.

Vanaf Koblenz kun je ook een uitstapje wagen naar de Eifel. Dit gebergte ligt ten noorden van de Moezel en is erg populair onder de toeristen in Duitsland. Wederom zijn hier prachtige wandelgebieden en kunnen ook mountainbikers hier lekker los gaan. En dat allemaal op slechts een uurtje rijden van Limburg.

We sluiten af met een gebied wat wat zuidelijker ligt, De Vogezen. Dit is een gebergte wat in Frankrijk ligt en waarvan de uitlopers in Duitsland uitkomen. Dit gebied is onder andere bekend door de wijn die er wordt gemaakt. Het ligt tegen de Elzas aan en een tripje naar Colmar is dan ook zo gemaakt. Di is een klassieke stad waar de bouwstijl typisch Elzas is. Vanuit de Vogezen ben je ook zo in Basel, Freiburg en het Zwarte Woud. Het klimaat is er in de zomer erg gunstig en er wordt ook veel gekampeerd, mocht een vakantiehuis niet helemaal jouw ding zijn!