Wanneer u tijdens de zomermaanden een dagje Volendam kiest als ontspanning, zal u zich geen moment hoeven te vervelen. Het is een plaatsje dat aan de rand van de voormalige Zuiderzee ligt. Tijdens uw verblijf in Volendam is het een bijzonder leuke bezigheid om u te laten fotograferen in de originele klederdracht. U kunt genieten van de authentieke huisjes op het schiereiland Marken. Ook is het interessant om te gaan kijken hoe de kaas en klompen worden gemaakt. Aan de waterzijde kunt u na de wandeling heerlijk eten bij een van de restaurantjes die er in overvloed zijn.

De overtocht naar Marken en de kermis

Het is bij een dagje Volendam ook een belevenis om van Volendam over te steken met waarschijnlijk het vlaggenschik Ms. Jan Smit of de MS.IJselmeer naar Marken. Marken is zeker de moeite waard om te bezichtigen. De kermis is jaarlijks het beroemdste feest in Volendam. De kermis duurt vier dagen en vindt plaats tijdens het tweede weekend na de laatste donderdag in augustus. Wanneer u rond die periode naar Volendam gaat, is aan te bevelen om er één of meerdere overnachtingen te boeken. De sfeer is er vooral tijdens die periode geweldig.

Genieten tijdens de Volendammerdag

Ieder jaar, op een zondag in juni, wordt de Volendammerdag georganiseerd. Als buitenstaander zal het u opvallen dat er op die dag veel Volendammers rondlopen die de originele klederdracht dragen. Op die dag worden er in Volendam oude ambachten getoond zoals “palingroken”. We hebben allemaal waarschijnlijk wel van de Paling Sound gehoord. Er komen uit Volendam veel bekende artiesten en bands. Dat willen ze ook weten. In de vele kroegen die Volendam rijk is, zijn er optredens van lokale bands en artiesten.

Activiteiten Volendam

Wanneer u voor een datum heeft gekozen dat u naar Volendam wilt gaan, kunt u kijken waaraan u allemaal wilt deelnemen. Zo zou u door middel van een puzzeltocht “de Geheimen van Volendam” kunnen ontdekken. Het is een puzzeltocht die u langs de mooiste plekjes van Volendam zal leiden. Hierbij bezoekt u de visafslag, het beroemde Hotel Spaander en De kleine vissershuisjes in het Doolhof. Dit is slechts één van de vele activiteiten Volendam die u kunt boeken. U hoeft zich, door de vele activiteiten Volendam die u tijdens een dagje Volendam te bieden heeft, geen moment te vervelen en zult u alleen maar genieten.