De afgelopen twee jaar waren vakanties niet zo vanzelfsprekend als in de jaren daarvoor. Of je er überhaupt geld voor had is natuurlijk ook nog een factor, maar corona maakte onze reismogelijkheden zeer gering. Nu er met vaccins weer steeds meer mogelijk is, kunnen we ook weer een beetje naar leuke vakanties gaan kijken. Een Goedkope vakantie met de auto behoort tot de mogelijkheden, maar je kunt ook voor een lange reis naar een ander continent gaan.

Roadtrip

Het blijft altijd een romantisch idee: samen een roadtrip maken. Ga samen met je partner of met vrienden op avontuur. Neem een tentje en wat kampeerbenodigdheden mee in de kofferbak en kijk op de bonnefooi waar jullie uitkomen. Ook voor de planners onder ons is een roadtrip weggelegd. Je kunt natuurlijk ook van tevoren helemaal uitstippelen waar je heen wil en waar je wil verblijven. Je kunt van tevoren campings boeken of de tent thuislaten en een Airbnb of hotel boeken. Je kunt met de auto naar één bestemming rijden, of je kunt lekker gaan roadtrippen en meerdere landen of steden bezoeken.

Vliegvakantie

Binnen Europa is een vakantie met de auto heel goed te doen. Wil je naar verre tropische oorden, dan is het vliegtuig een realistischere optie. In de toekomst zal dit wellicht veranderen door middel van vliegensvlugge treinnetwerken, maar voorlopig zijn we daar nog niet. Met het vliegtuig zijn je mogelijkheden eindeloos. Je kunt naar Egypte en daar op avontuur gaan met kamelen en piramides bezoeken. Of trekken de Balinese regenwouden en stranden je meer?

Interrailen

In de toekomst zullen duurzame en snelle treinen steeds meer een rol gaan spelen in hoe wij ons over deze aardbol verplaatsen. Nu is het wereldwijde netwerk helaas nog niet voldoende ontwikkeld, maar dat betekent niet dat je daar geen opties mee hebt. Je hebt treinreizen die je meenemen op een ontdekkingsreis door verschillende landen in Europa. In elke stad heb je een paar dagen om jezelf te vermaken voordat je treinreis weer verder gaat.