Andalusië is vooral bekend om zijn overvloedige stranden. Veel bezoekers zijn dan ook verbaasd dat men in Granada ook kan skiën en de Sierra Nevada is een van de beste wintersport resorts in Spanje. De Mulhacen piek, de hoogste op het Iberisch schiereiland stijgt tot 3478 meter, een hoogte die overvloedige sneeuw van top kwaliteit garandeert ondanks het feit dat de Sierra Nevada het meest zuidelijke skigebied van Europa is. Maar naast een skigebied is het de zomer ook een prachtige bestemming om heerlijk te fietsen, wandelen en dorpjes te bezoeken. In deze blog lees je er alles over.

Skigebied Sierra Nevada

Het skigebied van de Sierra Nevada ligt in Monachil en is gemakkelijk met de auto te bereiken,op slechts 25 minuten van Granada. Sierra Nevada is een paradijs voor sneeuwliefhebbers en tevens het belangrijkste skigebied in het zuiden van Europa. Het is dan ook de perfecte plek om alle populaire sneeuw gerelateerde sporten te beoefenen.

De kwaliteit van de faciliteiten en diensten, naast de geanimeerde sfeer, maken van het resort een aanspreekpunt voor sneeuwliefhebbers en heeft een internationale erkenning en hosts vele ski-wedstrijden. Gedurende de dag kan je kiezen uit een aanbod van sport- en sneeuwactiviteiten. ‘s Avonds kan je er nachtskiën en langs de skipistes genieten van tapas, concerten, restaurants, disco’s en zo veel meer.

Sierra Nevada in de zomer

Het mooie aan Sierra Nevada is dat je het eigenlijk het hele jaar kunt bezoeken. In de winter kan je er zoals hierboven uitgelegd genieten van een heerlijke wintersport vakantie. Maar in het voorjaar, zomer en het najaar kan je hier ook heerlijk wandelen en fietsen. Houd je van avontuur? Dan zijn er zelfs mogelijkheden om berg te beklimmen. Hieronder vind je 4 suggesties van activiteiten die heel geschikt zijn wanneer je Sierre Nevada in het voorjaar, zomer of in het najaar bezoekt.

 

  1. Wandelen in de Sierra Nevada, voor zowel beginners als ervaren wandelaars
  2. Authentieke dorpjes bezoeken zoals Pampaneira en Trevelez
  3. Een korte vakantie in Granada, een bijzondere en authentieke stad met verschillende bezienswaardigheden
  4. Uitstap naar gezellige dorpjes zoals Nerja (Costa Tropical)