Aan een typische vakantie in eigen land kan een fietsuitje niet ontbreken. Bepakt en bezakt beginnen we aan een vooraf uitgestippelde route in een natuurgebied in de buurt van de vakantiebestemming, die meestal uitmondt in een geheel andere tocht dan gepland. Desondanks doet dat niet af aan de gezelligheid en sportiviteit die het dagje fietsen met zich meebrengt, al is het wel belangrijk om een aantal andere dingen in acht te nemen voordat je aan de fietstocht begint. Heb jij je lenzen namelijk wel ingedaan voor vertrekt? Zitten er wel genoeg flessen water in je fietstassen? Zal je geen last krijgen van de recentelijk opgelopen blessure? Met deze gouden tips kun jij aan een geweldige fietstocht beginnen z├│nder gebreken.

  1. Draag de juiste lenzen

Het weer tijdens een vakantie in Nederland is vrijwel altijd onvoorspelbaar. Misschien gaat het dagen regenen, terwijl er ook een kans bestaat dat de zon volop schijnt. Waar je hoogstwaarschijnlijk vanuit kunt gaan, is echter de wind. Sommigen kunnen hier last van ervaren in de vorm van droge ogen, waardoor het van belang is dat je speciale droge ogen lenzen draagt om dit te voorkomen. Deze lenzen kun je met eenzelfde hulpmiddel uithalen zachte lenzen, waardoor de lenzen ideaal zijn voor een dagje fietsen.

  1. Zorg goed voor je lichaam

Merk jij na een tijdje fietsen dat het toch niet zo soepel gaat als gehoopt of geeft je lichaam aan meer water nodig te hebben? Luister daar dan goed naar en neem een korte pauze. Ga in het zonnetje zitten, eet een broodje en kom op adem om vervolgens de rit voort te kunnen zetten. Op die manier zal jij de fietstocht het beste volhouden en maak je er een sportieve, maar haalbare dag van met veel gezelligheid en sportiviteit. Uiteindelijk ben je namelijk niet voor niets op vakantie, toch?