Heb je een zwembad in de tuin of in je woning? Dan biedt die luxe natuurlijk veel voordelen. Want wat is er lekkerder dan, na een dag hard werken, een frisse duik te nemen in warm water en even helemaal tot jezelf te komen? Inderdaad: niet veel! Belangrijk is wel dat jouw zwembad in een goede staat is en blijft. Een van de belangrijke aandachtspunten hierbij is, als je een vast zwembad hebt, het aanbrengen van goede en mooi kunststof zwembadroosters langs de randen van je zwembad. Maar wat zijn kunststof zwembadroosters precies? Wat is hun functie? Waarom is het van belang om een zwembadrooster aan te brengen en welke mogelijkheden heb je als je op zoek bent naar dit soort roosters?

Wat zijn kunststof zwembadroosters?

Kunststof zwembadroosters zijn lange roosters, die langs de rand van zwembaden gebruikt worden om water dat over de rand komt af te voeren, te verversen en te recyclen. Zwembadroosters worden ook in sanitaire ruimtes, zoals badkamers en doucheruimtes, gebruikt voor waterafvoer. Ze komen ook wel voor op terrassen, om bij hevige regenval het water snel en efficiënt af te voeren. Kunststof zwembadroosters worden al dan niet geleverd met een bijhorende afvoergoot of afvoerput.

Het belang van zwembadroosters

onder zwembadroosters kan water dat over de rand komt niet goed worden afgevoerd. DE roosters zijn dan ook belangrijk om de ruimte rond een zwembad zo droog mogelijk te houden en de vorming van plassen tegen te gaan. Kunststof zwembadroosters maken de ruimte rond een zwembad niet alleen comfortabeler, maar zijn ook vanuit hygiënisch oogpunt belangrijk. Ze voorkomen plassen en stilstaan water rond het zwembad. Daardoor is de kans op modderige plassen, ongedierte en muggen die op brak water afkomen een stuk geringer. Daarbij zijn ze voordelig, omdat via de roosters water hergebruikt kan worden. Via een afvoer kan het water naar een bassin geleid worden om gezuiverd te worden. Op de manier gaat er geen water verloren. Kunststof zwembadroosters zijn ook belangrijk omdat je hiermee voorkomt dat water met chloor erin de bodem intrekt en planten en gewassen vernietigd. Chloorwater hoort niet de grond in te trekken, maar netjes afgevoerd te worden om hergebruikt of gefilterd te worden. Verder zien zwembadroosters er stijlvol en elegant uit. Naast hun praktische nut, wil het oog natuurlijk ook wat!

Welke mogelijkheden zijn er zoal?

Qua vormgeving en stijl is er op het gebied van kunststof zwembadroosters veel mogelijk. Van smalle afvoeren tot brede, allerlei kleurenvariaties: de keuze is eindeloos. Ook qua dikte van de spijlen in de afvoer valt er veel te kiezen. Voor elk zwembad is er wel een zwembadrooster op maat!

Bron: reizenxpert.nl