Schoolreis naar Europese landen en steden

Met de hele klas cultuur snuiven in Parijs, Rome of Praag? Of juist heerlijk naar de stranden van Griekenland of Spanje. Dat is mogelijk met schoolreizen naar het buitenland. Naast dat het leuk is voor de klas is het tevens ook nog is heel leerzaam nieuwe culturen te bekennen. Daarnaast kan je met de klas ook een sportieve en actieve vakantie verzorgen in de Belgische Ardennen bijvoorbeeld of op wintersport gaan in de Zwitserse of Franse Alpen. Een schoolreis waar kinderen dus enthousiast van zullen worden. Hieronder zijn leuke ideeën voor stedentrips en vakanties voor een schoolreis beschreven.

Barcelona

Barcelona is een van de meest bekende en toeristische steden van het zo gezellige Spanje. Barcelona is een bijzondere stad waar je veel oudheden proeft. Geschiedenis zoals museums, oude kathedralen en cultuur staat centraal in deze prachtige stad. De stad is zeer divers. Of je nou wil winkelen, eten of cultuur wilt proeven. Doordat je je geen dag verveelt in Barcelona leent deze stad zich uitstekend voor stedentrips. Bekende bezienswaardigheden zijn onder andere het beroemde Kathedraal van de Zee, Poble Espanyol, museum van kunstenaar Pablo Picasso en de prachtige bijzondere Sagrada Familia wat het visitekaartje van de stad is die je in reisboekjes vind.

Parijs

Parijs is een sfeervolle beroemde romantische Franse stad met talloze oudheden en museums. Denk aan het beroemde Louvre. Natuurlijk mag de Eiffeltoren bij een bezoek aan Parijs niet ontbreken samen met de beroemde winkelstraten waar je eindeloos kunt winkelen, lunchen in een traditionele Franse croissanterie en dineren. Parijs is de wereldstad van de mode. Je komt er de beste merken van de beroemdste ontwerpers tegen. Ook beschikt deze prachtige stad over een zeer groot netwerk van ondergrondse gangenstelsels, samen wel 200 km lang.

Praag

Praag is een kunstzinnige stad met vele soorten architectuur als Barok en Jugendstil. Deze gebouwen vormen al een mooie bezienswaardigheid op zich. Je vind er straatmuzikanten, theaters, vele musea en swingende discotheken en cafe’s. In de steegjes tussen de gebouwen zijn heel veel leuke winkeltjes te vinden en je kunt er uren doorbrengen. De Moldau loopt langs de stad en is een foto waard. Daarnaast zijn er vele soorten kerken en torens te bezichtigen. De unieke bouwwerken van Praag zijn een bezoek met een schoolreisje zeker waard.

Londen

Londen is een van de grootste steden ter wereld. Het is een traditionele koninklijke stad met heel veel geschiedenis en cultuur. En leent zich goed voor een stedentrip voor een weekend of een week. Er is zoveel te zien dat je zeker wel een week nodig hebt. Zo is er het hoffelijke Buckingham Palace, drankje doen in een van de pubs, de London Eye het beroemde reuzenrad aan de rivier de Theems. De reusachtige Big Ben is wel een van de beroemdste torens van Londen die echt het typische stadsbeeld weergeeft. Naast zoveel bekende gebouwen zijn er grote winkelstraten waar je van alles kunt kopen. Londen is een stad die je zeker bezocht moet hebben met de school. De geschiedenis van Londen is zeer leerzaam bijvoorbeeld.