Amsterdam, de hoofdstad van ons prachtig landje. Het is een van de meest toeristische locaties in Nederland. In dit artikel lichten we de populariteit van de toeristische highlights van onze hoofdstad toe. Er komen jaarlijks ongeveer 8,9 miljoen toeristen naar de hoofdstad. Maar wat maakt deze stad zo uniek? In dit artikel bespreken wij de belangrijkste aspecten voor het toerisme in Nederland.

Red Lights District

Nederland, in het bijzonder Amsterdam is één van de weinige plekken waar prostitutie legaal is, althans onder controle van de gemeente/overheid. Deze activiteit staat op de bucketlist van de meeste jongeren. Wat maakt deze activiteit nou zo bijzonder? De Red Light District, oftewel De Wallen is een district dat doorkruist door grachten en smalle steegjes vol met traditionele bars. De toeristen en lokale bevolking vind je in dit deel van Amsterdam om een pilsje te drinken bij een van de traditionele bars.Neder

De Coffeeshops

Nederland, in het bijzonder Amsterdam is ook bekend om haar Opiumwet. Dit houdt in dat verdovende middelen als wiet, tot een bepaalde gram veroorloofd is als de politie of handhaving de gebruiker ‘’betrapt’’. Een groot deel van de toeristen bezoekt deze coffeeshops. De meest populaire  coffeeshops in Nederland vind je in het centrum, Coffeeshop in Amsterdam, en in stadsdeel west, Coffeeshop Amsterdam West

Deze coffeeshops worden gebruikt als distributie plek, waarbij consumenten de shop bezoeken om hun product op te halen of te bestellen. Wil je hier meer over weten? Bezoek dan de website van Hunter’s voor tips, informatie en openingstijden.

Zonsopgang- en ondergang op de grachten

‘’Aan de Amsterdamse grachten, heb ik heel mijn hart voor altijd verpand’’ dit liedje laat zien waarom de Amsterdamse grachten zo belangrijk zijn voor de Amsterdammers én toeristen. 

Een grachtentour rond zonsopgang met je geliefde samen met een goed ontbijt, dat willen de meeste toeristen graag beleven. De toeristen dineren overigens vaak romantisch op het water met een glaasje met champagne. Ook een aanrader voor de locals!