Het is je misschien ook opgevallen: voetbalreizen worden steeds populairder. Meer en meer mensen gaan een weekend weg om een voetbalwedstrijd in een andere stad en een ander land te zien. En niet slechts naar één club: juist de veelzijdigheid van verschillen steden, landen, culturen en stadions is wat de voetballiefhebber aantrekt. In eigen land is er vaak één favoriete club en zul je niet ‘zomaar’ een ander stadion in een andere stad bezoeken, maar in het buitenland maakt dit niet uit; je gaat voor de volledige voetbalervaring.

Wil jij ook op voetbalreis naar het buitenland maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan snel verder – wij geven je 10 handige tips voor jouw unieke voetbalreis!

  1. Je bestemming kiezen voor je voetbalreis

Ga jij echt voor de voetbalervaring en maakt het je niet uit naar welke club? Kies een stad uit waar je altijd al heen gewild hebt en kijk welk weekend daar een interessante wedstrijd is. Win-win!

  1. Kies je club

Geen voorkeur voor een bepaalde voetbalclub? Het aanbod is natuurlijk onbeperkt. Je kunt naar meerdere dingen kijken: welke clubs zijn het meest favoriet? Welke clubs hebben de meeste diehard fans? Je zult in dit geval al snel uitkomen bij clubs als Liverpool of Borussia Dortmund. Bedenk wel: voor populaire clubs is de vraag het hoogst; kaartjes voor deze wedstrijden zijn dan vanzelfsprekend schaarser en dus duurder. Een andere goede optie is om eens rond te kijken naar de stadions. Welk stadion ziet er op tv altijd zo prachtig uit en moét je een keer gezien hebben? Bezoek bijvoorbeeld eens het prachtige nieuwe Tottenham Hotspur Stadium in Londen.

  1. Haal het meeste uit je voetbalreis – deel 1

Haal het meeste uit je voetbalreis door niet slechts één of twee dagen naar de plaats van bestemming te gaan, maar boek een dag of twee extra. Dit geeft je alle tijd om volop te genieten van jouw voetbalreis. Daarbij is buiten het weekend om reizen vaak goedkoper: je kunt dus zelfs een hoop geld besparen.

  1. Haal het meeste uit je voetbalreis – deel 2

Ga je bijvoorbeeld naar Londen of Liverpool? Haal het meeste uit je voetbalreis door je niet blind te staren op één wedstrijd: in Londen zijn maar liefst 10 voetbalclubs actief op de twee hoogste niveaus van Engeland: de Premier League en Championship. Het is dus goed mogelijk om in sommige weekenden 2, 3 of zelfs 4 wedstrijden in Londen te bezoeken!

Wist je dat? Wist je dat je vanuit Manchester in slechts 55 minuten in het centrum van Liverpool bent? Een combinatieweekend Manchester – Liverpool met 1 of 2 wedstrijden is dus ook goed mogelijk!

  1. Vroeg boeken = goedkoper

Dit is geen losse kreet; vroeg boeken is echt bijna altijd goedkoper. Weet je dus welke club(s) je wilt bezoeken in welke stad? Wacht dan niet langer en boek die voetbalreis!

  1. Hoe kies je je hotel?

Los van het feit of je voor een 2-, 3-, 4-, of zelfs 5-sterrenhotel gaat, is het vooral belangrijk waar het hotel dat je kiest, ligt. Wil je veel gaan doen in het centrum maar heb je gekozen voor een hotel vlakbij het stadion? Dit zou voor veel extra reistijd en -kosten kunnen zorgen, aangezien de meeste stadions zich niet in het stadscentrum bevinden. Denk hier goed over na voordat je een hotel uitkiest.

  1. Zorg dat je op tijd aankomt – deel 1

Dit klinkt misschien logisch, maar mensen verkijken zich hier toch vaak op. Het vliegtuig heeft wel eens vertraging en in de stad van bestemming is het in het weekend druk. Het is echter nog veel drukker op de dag van de wedstrijd. Hierdoor kan het dus veel langer duren om bij je hotel en het stadion te komen dan je vooraf ingeschat had. Om volledig onbezorgd en uitgerust op voetbalreis te gaan, kun je het beste op vrijdag al vertrekken.

  1. Zorg dat je op tijd aankomt – deel 2

Zorg dat je altijd ruim op tijd naar het stadion gaat. Niet alleen i.v.m. met de drukte onderweg op de dag van de wedstrijd, maar met name om volop te kunnen genieten van de volledige voetbalervaring. Ervaar de gezelligheid van alle supporters die zich langzaam rondom en in het stadion verzamelen, bezoek op je gemak de fanshop, eet en drink nog even wat in het stadion, neem op je gemak alle indrukken in je op, maak foto’s en filmpjes van het stadion, de fans, en de sfeer: voor het fluitsignaal van de wedstrijd is jouw ervaring al onvergetelijk!

  1. Website-tip! Waar boek je jouw unieke voetbalreis?

Het online aanbod voor voetbalreizen naar het buitenland is onbeperkt. Let goed op de betrouwbaarheid van de website die je bezoekt en waar je wilt boeken: is deze voorzien van een SGR-keurmerk? Staan er veel foto’s op? Hoe zijn de reviews? Een volledig onbezorgde voetbalreis waarin alles tot in de puntjes geregeld is: een ervaring om nooit te vergeten!

  1. Geniet!

Helaas eindigen lang niet alle voetbalwedstrijden met een monsterscore: probeer bewust van ieder moment van de wedstrijd te genieten, van begin tot eind: van de emoties, het gezang, het geschreeuw – ook wanneer er geen goals vallen. Voordat je het weet is je voetbalreis alweer ten einde en kijk je de volgende wedstrijd gewoon weer vanaf de bank.

Veel plezier op jouw unieke voetbalreis!