Rijssen-Holten een leuke toeristische trekpleister

Middenin hartje Nederland vind je de stad Rijssen en het dorpje Holten. Deze slaan de handen in elkaar om de streek bekender te maken door er de ideale vakantieplek van te maken. Gelegen in zowel Twente als Salland hebben ze de perfecte uitvalsbasis om deze prachtige omgeving te verkennen.

 

 

De aanwezigheid van de Holterberg en de vlotte bereikbaarheid zorgt ervoor tevens voor dat deze plek beschouwd wordt als één van de toplocaties in Nederland. De gastvrije inwoners dragen hier uiteraard graag hun steentje aan bij zodat er steeds wel iets te doen is in Rijssen-Holten.

Winkelen in een authentiek kader

Wie graag rustig en ontspannen gaat shoppen, kan hier zeker en vast terecht. Je hebt de keuze uit winkelen in een middelgrote, bruisende Twentse stad of toch wat gemoedelijker in een leuk dorpje.

De stad Rijssen biedt een groot aanbod aan lokale winkels in alle sectoren maar is in de nabije omgeving vooral bekend als modestad.

Het gezellige dorpje Holten heeft een iets kleiner aanbod doch zal je er alles vinden wat je dagdagelijks nodig hebt. De charme van het dorpje maakt je winkelervaring enorm aangenaam.

Een vleugje kunst en een geutje cultuur

De rijke geschiedenis van Rijssen-Holten is er eentje om trots op te zijn en dat laten de inwoners dan ook graag blijken. Zo heb je de kans om enkele van hun historische gebouwen zoals de Pelmolen Ter horst, het Rijssens Museum of de Canadese begraafplaats. Voor een beetje meer actie kan je een ritje maken over het smalspoor in het Leemspoormuseum.

De kunstliefhebber kan dan weer terecht in één van de vele galerijen of particuliere exposities die talrijk aanwezig zijn in Rijssen-Holten.

Beleef de natuur

De alombekende Holterberg middenin Natuurpark De Sallandse Heuvelrug zorgt ervoor dat deze streek zeer geliefd is bij allerhande natuurliefhebbers. Als wandelaar of fietser heb je hier toegang tot verschillende, al dan niet uitdagende, wandel- en fietsroutes. Een leuk weetje voor wie de natuur graag eens op een andere manier induikt, je kan het park ook door met de toek-toek.

Je algemene kennis over de natuur kan je bijschaven in Natuurboerderij Zorgvliet, Informatieboerderij ’n Witten of Natuurmuseum Holterberg.

Gastronomische beleving

Tijdens jouw verblijf in Rijssen-Holten heb je keuze uit een groot aanbod bistro’s, bars of restaurants. Van een snelle hap tot uitgebreid dineren in een sterrenrestaurant, voor elk wat wils.

Informatie gezocht?

Doordat Rijssen-Holten behoort tot één van de toplocaties van Nederland, kan het er heel druk zijn en dan is het belangrijk dat iedereen kan genieten.

Zo zijn er maar liefst vijf infopunten waar men terechtkan om alle informatie te krijgen zoals een stratenplan of wandel-en fietskaarten.